* LUONTEESI ON KAUSI-ILMIÖ *


Kaksoisolennot

KAKSOISOLENNOT –eli miten ihminen antaa kasvot syntymähetkelleen

Tämän gallerian tarkoitus on todistaa, että syntymäaika ja -maisema muovaavat ihmisen hahmoa. Tätä väitettä perustellaan tarkemmin artikkelissa Evoluutio ajassa ja paikassa.

Kasvojen selailu herättää ajatuksia yhden ja saman biologisen lähtökohdan merkityksestä eri ihmisten elämässä. Tämän tajuaa, jos miettii identtisiä biologisia kaksosia. Näistä useimmat saavat saman kasvatuksen ja käyvät samat koulut. Galleriassamme näemme kasvopareja, joissa samankaltaisuus toteutuu yli kulttuuri- ja roturajojen. On myös kiehtovaa nähdä, että samaan maisemaan syntyy murhamies ja tuomari (Nurmio ja Joseph Vacher). Tämä ilmiö on perinteisessä astrologiassa selitetty niin, että syntymäkartasta näkyy teema, muttei sitä, miten se ilmenee.

Leveysasteen merkitys
Edellämainitut Nurmio ja Vacher syntyivät eri leveydellä. Suomen ja Ranskan ero pohjois-etelä-akselilla ei kovin suuri, mutta sen merkitystä pitää kommentoida. Evoluution kannalta syntymämaisema on sama, koska kumpikin tuli maailmaan syksyn viimeisen kuukauden aikana. Suuremman pohdinnan paikka on kaamoksen ja yöttömän yön merkitys. Näitä tapauksia on kuitenkin hyvin vähän ja vaikka etelämpänä talvi ei olekaan niin pimeä kuin Lapissa, on se silti talvi.

Eteläinen ja pohjoinen pallonpuolisko
Useimmat tietävät että eteläisellä pallonpuoliskolla vuodenajat vaihtuvat pohjoisen pallonpuoliskon peilikuvana. Kun meillä on kesä, heillä on talvi. Jos oletetaan, että vuodenkierrolla on merkitystä elävien olentojen kehitykseen ja elämään, tämä fakta pitää tietysti ottaa huomioon. Galleriassa on useita etelä-pohjois-naamapareja, joiden tekstissä fakta mainitaan. Päivänkierto ja kuun osuus pysyvät samana molemmilla puolilla maapalloa. On myös selvää, että päiväntasaajalla syntyvien kohdalla vuodenkierron merkitys on pienempi kuin pohjoisessa tai etelässä syntyvien. Harva kuitenkaan syntyy tasan ekvaattorilla ja joka tapauksessa kuun- ja päivänkierrot toimivat sielläkin. Aiheesta lisää artikkelissa Keissi: keisaripingviinien vuodenkierto.

Syntymäajat

Suurin osa galleriahenkilöiden syntymäajoista on peräisin netin parhaalta sivustolta, osoitteesta www.astro.com/astro-databank. Sivuston sveitsiläiset ylläpitäjät vaativat julkaistavista tiedoista dokumentaation. Suomaispersoonien tiedot ovat yleensä peräisin joko heiltä itseltään tai elämäkerroista. Joissakin naamapareissa kellonaika puuttuu, mutta yhdennäköisyyttä on silti.

Mallitapaus Sir Winston Churchill & Jean Sibelius

Esimerkkinä syntymämaiseman määrittelystä käsitellään säveltäjä Jean Sibeliusta ja brittipoliitikko Sir Winston Churchilliä.

333_churchill_sibelius0

Elämänkertatietojen mukaan Sibelius syntyi 8.12.1865 0:30 paikallista aikaa Hämeenlinnassa. Churchill taas tuli maailmaan 30.11.1874 klo 1:30 Woodstockissa, Englannissa.

Trijata-metodin mukaan kaikki syntymäaikojen tekijät osuvat samaan aikahaarukkaan. Oli talven ensimmäinen kuukausi, sydänyö ja kuu oli samassa vaiheessa. Myös nouseva sektori (ns. syntropismi) oli sama.

On valaisevaa tietää, mikä on tällaisen syntymämaiseman insidenssi, eli mikä osa väestöstä syntyy juuri tähän valoon.

Oletetaan, että lapsia syntyy tasaisesti läpi vuoden. Näin ollen joka kahdestoista syntyy talven ensimmäisen kuukauden aikana. Insidenssi on 1/12 eli prosenteissa 8,333...

Näistä joka kahdennellatoista on kuunkierron viimeisen kolmanneksen ensimmäinen vaihe (asteissa 240-270° uudestakuusta). Syntymäkuukauden ja kuunvaiheen yhteinen insidenssi on täten 0,6944...prosenttia populaatiosta, toisin sanoen yksi lapsi 144:stä.

Näistä syntyy yöllä (klo 22-06) joka kolmas, mutta saman sektorin noustessa vain noin joka kahdestoista.

Kun todennäköisyyteen lasketaan mukaan nouseva sektori, on se (1/12 * 1/12 * 1/12)= 1/1728.

Tarvitaan siis ainakin 1728 lasta, jotta saamme yhden aivan samaan maisemaan syntyneen parin.

Koska esimerkkipersoonamme syntyivät talvella, on luku vielä suurempi, koska talvilapsia on historiallisesti syntynyt muita vähemmän ja heidän kuolleisuutensa on muina aikoina syntyneitä suurempi.

Valtiomies ja säveltäjä

Tässä vaiheessa voimme miettiä, miksi samanlaisten naamojen takana on kahden eri alan taitajia. Yhdistäviä tekijöitä on useita. Sekä Churchill että Sibelius olivat raskasmielisyyteen taipuvaisia sikarinpolttajia, joille myös alkoholi maistui. He antoivat huomattavan panoksen kansallishengen nostatukseen. Molemmilla oli pitkä, passiivinen vanhuusvaihe, jonka aikana he kököttivät kansakunnan kaapin päällä. Churchillistä tuskin olisi voinut tulla säveltäjää, eikä Sibelius olisi koskaan hakeutunut politiikaan. He kuitenkin olivat varmasti yhtä älykkäitä ja osasivat toimia kompleksisissa ympäristöissä. Voidaan ajatella että Britannian hallitus ja Sibeliuksen johtamat orkesterit vaativat samantasoista ryhmä-älykkyyttä. Huomioon pitää ottaa sekin, että talvella syntyminen mitätöi yksilön oman osuuden (=perimä) ja korostaa ympäristöä. Siksikin eri kulttuureihin syntyvistä talvilapsista tulee erilaisia.

333_sib_church

 

 
Kaikilla heillä on kaksoisolento...   1 / 13 (747)

Näytä 30 uusinta

Aakkoslista kaksoisolennoista